Březová nad Svitavou - Zjednodušená verze stránek
Nastavení velikosti písma
+

Vánoce v Březové 2018

Rozsvícení vánočního stromu, Mikulášská nadílka, Česko zpívá koledy, adventní a vánoční koncert. To jsou již tradiční akce, které pro Březováky pořádá kulturní komise města ve spolupráci se základní školou a Římskokatolickou farností Březová nad Svitavou.
Opět po roce jsme podpořili s asi stovkou Březováků celostátní akci Česko zpívá koledy. Společně jsme si zazpívali několik známých koled u vánočního stromu na Moravském náměstí a nasáli tu pravou vánoční atmosféru. Děti se mohly zahřát připraveným čajem a dospělí výborným punčem, který uvařila s kolegyněmi ze školní jídelny paní Zdeňka Dudová.
Třetí adventní neděli v kostele sv. Bartoloměje přítomné svým vystoupením potěšil Jan Venas ml., kterého jsme měli možnost slyšet již při slavnostním otevření kapličky v říjnu loňského roku. Jistě se nepletu, když napíši, že pan Venas posluchače nezklamal a bezezbytku naplnil to, proč si lidé do kostela na jeho koncert našli cestu.
Dalibor a jeho vánoční koncert na Štěpána byl skvělým završením letošních oslav Vánoc v našem městě. Nové skladby a aranže udělaly radost nejen pravidelným návštěvníkům koncertů tohoto pěveckého sboru ze Svitav pod vedením paní PaedDr. Miroslavy Ducháčkové. Stále nás mají čím překvapit a sklízet tak zasloužený dlouhotrvající potlesk.

Za kulturní komisi Jitka Bencová

Datum vložení: 23. 1. 2019 15:44
Datum poslední aktualizace: 25. 10. 2020 22:01
Autor: Ing. Bc. Jitka Bencová, MBA