Březová nad Svitavou - Zjednodušená verze stránek
Nastavení velikosti písma
+

Večer se Zlaťankou

Letošní Posezení pro starší a pokročilé připadlo na pátek 16. března 2018. O zábavu se postarala kapela Zlaťanka z Kobylnic u Brna, která své jméno dostala na křtu kapely v roce 1995 podle Zlatého potoka, který Kobylnicemi protéká. Její repertoár je velmi rozmanitý, kapela hrála lidové písničky, ale i náročné přednesové skladby. Překvapením byly i aranže populárních melodií moderního pojetí jako třeba Zamilovaný/Nešťastná od kapely Rybičky 48. Zlaťanka vydala několik zvukových nosičů a jejich nahrávky je možné slyšet na několika rozhlasových stanicích.

Slova na uvítanou zazněla z úst starosty Karla Adámka, nechyběl obvyklý přípitek na zdraví. Tradicí na této akci se stává také taneční vystoupení Březovských žihadel pod vedení Kateřiny Macháňové, letos se stuhami na známou skladbu Tři oříšky pro Popelku.

Večeři a koláče připravily kuchařky z jídelny základní školy, o občerstvení u baru se postarala Jitka Chlupová, nabídku obohatilo víno z vinařství Jana Polehni z Blatnice pod Svatým Antonínkem.

Společné zpívání písniček s kapelou nejen na parketu bylo, jak doufám, známkou dobré zábavy. Věřím, že se všem hostům, kteří využili příležitosti si zatancovat, zazpívat a popovídat, večer líbil.

Za kulturní komisi Jitka Bencová

Datum vložení: 28. 5. 2018 7:05
Datum poslední aktualizace: 25. 10. 2020 22:06
Autor: